Sivut

torstai 20. heinäkuuta 2023

Katkelmia Kyypakista autenttisessa miljöössään



Tälle paikalle Jaurujoen varressa Kyypakki päättyy.


1. Kyypakki Peuraselällä (4:04)

Peuraselän kämpällä Jaurujoen varressa tapahtuu Kyypakin ehkä tärkein kohtaus. Viaton pila saa aikaan kohtalokkaan käänteen Korkin, Jaakon, Heikin ja Arin vaelluksella. 

2. Kyypakki Jaurujoella (1:40)

Arin, Heikin, Korkin ja Jaakon vaellus muuttuu yhä kummallisemmaksi. Jaakko on kadonnut porukasta jo Peuraselän kämpällä. Kämpältä lähdön jälkeen Ari huomaa olevansa aamulla leirissä yksin. Vieressä on rajavyöhyke.

3. Kyypakki Presidentinkurussa (1:23)

Jaakko on omilla teillään, Ari on jätetty porukasta. Kahdestaan matkaa jatkaneet Heikki ja Korkki törmäävät hirtettyyn käärmeeseen ja ovat jäädä kivivyöryn alle.

4. Peuraselän uusittu kämppä (1:53)

Ari palaa Peuraselän kämpälle Marian kanssa. Hirret ovat entiset, mutta paljon on muuttunut siitä, kun Jaakko sinkosi kiven Korkin päätä viistäen seinään ja nelikon vaellus sai kohtalokkaan käänteen.

5. Jaurujoen ylitys (1:22)

Maria on selvinnyt masennuksestaan ja lähtenyt Arin kanssa Saariselälle samoihin maisemiin, joista Korkki ei palannut Arin, Heikin ja Jaakon vaelluksella kolmekymmnetä vuotta aiemmin. Jaurujoki on ylitettävä kahlaten.


Ari ja Maria ovat kiivenneet Vongoivanräystäälle yli 500 metrin korkeuteen. Sieltä näkyy kauas Venäjälle. Kova tuuli suhisee korvissa ja pakottaa hakemaan suojaa.


7. Tahvontuvalla (1:59)

Arin ja Marian vaellus lähenee loppuaan. Tahvontuvan autiotuvalla saunotaan ja puhutaan siitä, mitä vaelluksen jälkeen tapahtuu. 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lue myös

Miksi kirjan nimi on Kyypakki?

Kyypakki voi tuntua hieman oudolta nimeltä. Yhdyssanassa on yhdistetty kyykäärme ja pakki eli lähinnä armeijasta tuttu ruoanlaittoastia. Kää...